Smala slipsar 7cm

Är den 6 cm smala slipsen för smal kommer en slips som är 7 cm i bredd att göra susen. Liksom den förstnämnda är denna slips lite av ett mellanting mellan bred och smal slips. Den fungerar både i mer informella och formella sammanträden eftersom den inte är lika utmanande som slipsar med 3, 4 och 5 cm i bredd.

En 7 cm bred slips passar till både bredare och smalare kavajslag, till de italienska, amerikanska och engelska cut suitsen. Men beroende på vem som svarar kommer olika rekommendationer att ges. I England, London, som är lite av slipsens metropol är det fullt riktigt att använda bredare slipsar till vilket kavajslag som helst – brett som smalt – medan det i till exempel Italien är vanligare att använda smalare slipsar till smalare kavajslag. I Sverige är det gångbart att förhålla sig till de rekommendationer som går att läsa om här vad gäller smala slipsars användningsområde.

En 7 cm bred slips kan sägas vara ett alternativ till bredare slipsar som är 8 cm och bredare. Detta gör att den är perfekt om det skulle visa sig att 6 eller 8 cm inte passar antingen kavajen eller personens proportioner. Ett bra tips är att ge det tid när det kommer till att välja bredd på slips eftersom det liksom relationer människor emellan finns åtminstone en slips (av det stora utbud som finns) som passar den enskilda individen.