Smala slipsar 6cm

Om du vill ha en något bredare smal slips är den 6 cm breda slipsen en optimal accessoar som kan passa på både utekvällen och högtiden. Med sin utformning är det möjligt att kombinera denna bredd på slipsar med både bredare och smalare kavajslag såsom den europeiska (italienska), den amerikanska och den brittiska cut suiten.

Även om en 6 cm bred slips hör till smala slipsar är den fortfarande relativt bred vilket öppnar för användning även vid högtidstillfällen som begravningen – en plats där smala slipsar annars inte hör hemma. Till utekvällen är denna bredd på slipsen både formell och informell, vilket gör den till lite av en hybrid i slipsutbudet; den går an i de flesta sammanhang.

En riktlinje att hålla fast vid är dock att se till att slipsen passar bäraren proportionsmässigt för att få ut ett så bra resultat som möjligt. Om en bredare slips, till exempel 8 cm, inte känns helt rätt kan en smalare slips vara alternativet. Som oftast med målorientering gäller det att utforska och testa sig fram för att hitta den optimala looken som passar just dig. En 6 cm smal slips är slipsen som ger en touch av stil med sin smala men ändå breda utformning – det vill säga 6 cm är ett hyfsat säkert kort i utbudet av slipsar.