Smala slipsar 5cm

A och O i slipsens värld, oavsett om den är bred eller smal, är proportioner – och tillfälle. Det förmodligen flest unga män som använder de smalaste slipsarna – och oftast i mer informella sammanhang. Men betyder det att den smala slipsen är utom räckhåll för det mer formella tillfället? Nej.

Här har vi en slips som är smal men inte kan klassas som skinny. Om man är ute efter en smal slips som inte skriker häftigt, som en skinny tie tenderar att göra, är fem cm en perfekt bredd på slipsen.

Medan slipsar som är tre och fyra cm breda kanske har sitt vanligaste användningsområde tillsammans med enbart en skjorta eller en rock, är en denna bredd på slipsen gångbar med kavaj. Vill man inte att slipsen ska vara huvudperson i outfiten kan en kavaj göra susen, vilket tonar ner den smala slipsen och gör outfiten mer diskret, mer formell och mer proper.

Till saken hör dock att det finns olika sorters kavajer till vilka olika bredder på slipsar passar bättre och sämre. Till en fem cm bred slips är det främst den europeiska eller mer specifikt den italienska ”cut suiten” som passar bäst. Kavajens smalare utformning, till skillnad från en amerikansk eller engelsk cut suit som är bredare speciellt i axlarna, passar utmärkt ihop med en fem cm smal slips.