Smala slipsar 4cm

En slips som är fyra cm bred kallas för skinny tie, eller smal slips. Även om den är något bredare än den tre centimeter breda slipsen är det fortfarande en slips som bäst används solo ihop med en skjorta. Annars riskerar slipsen att sväljas av kavajens bredare slag. En slips ska som känt komplettera utstyrseln, så frågan är hur en smal slips kan bäras utan att det blir en krock mellan proportionerna.

Att bara ha skjorta och en smal slips på överkroppen kan bli lite kallt beroende på situation och därför kan rocken vara ett bra komplement. Det som gör rocken till en passande komponent till en smal slips är att den är mer avlång precis som slipsen. Proportionerna stämmer överens och således är det ett stilsäkert val.

För vem passar en fyra cm bred slips? Det beror fortfarande på kroppsbyggnad. En lång person kan fördelaktigt bära en smal slips medan en kortare förmodligen passar bättre med en bredare slips. Ett tips är att testa sig fram. Om en tre cm bred slips inte passar kan det hända att måttet över passar bättre, det vill säga fyra cm. Testa tillsammans med en skjorta och testa även med en snygg matchande rock.

Slipsen ska inte störa proportionerna: Vi vill inte se ut som antingen ha blivit överkörda av ett traktordäck (för bred slips) eller som om slipsen stryper oss (för smal slips). Det viktiga är att slipsen kompletterar och blir en pusselbit av helheten oavsett om den är huvud- eller birollsinnehavare. Om du väljer denna bredd på slipsen kommer den förmodligen att vara mer en huvudrollsinnehavare eftersom en skinny tie fångar ögat tack vare sin utmanande utformning.