Smala slipsar 3cm

Det är inte av en slump som denna slips kallas för ”extra skinny”. Av alla smala slipsar är bredden tre cm den minsta som går att finna. En riktig hipster-slips som trots sin blyga storlek drar till sig uppmärksamhet med sin kaxiga utformning. Denna tre cm smala slips är perfekt för tillfället när du vill synas.

Eftersom slipsarna är så pass smala och kavajer oftast inte har slag som överensstämmer med bredden på slipsen är skinny ties svåra att matcha med kavajer. Man kan säga att den tre cm smala slipsen är en soloartist till skillnad från bredare slipsar. Den gör sig bäst ovanpå en skjorta, då den lyfter fram en speciell stil och därmed fångar ögats uppmärksamhet.

Och som med all slipsanvändning finns det vissa riktlinjer som är bra att ha i åtanke när man ska bära en smal slips, och kanske speciellt när det kommer till de extra smala. När man går ut vill man helst inte att det ska se ut som om man blir strypt. Därför är proportionsregeln smal slips smal person ett bra rättesnöre. Extra smala slipsar gör sig oftast bättre på långa personer som har en smalare axelbredd eftersom slipsen får en, för ögat, proportionsenlig komposition. Men kom ihåg att detta endast utgör ett rättesnöre och inte är skrivet i sten.

Det som är den smala slipsens, och främst den extra smala slipsens, attribut är att den är utmanande, vilket för med sig att en tre cm smal slips går att använda även om personen har ett bredare axelparti. Tillfälle är trots allt a och o i all slipsanvändning. Så i slutändan är det mest centrala att personen som bär slipsen medvetet har valt slipsen för att få den look personen vill ha för det rätta tillfället.